Een jaaroverzicht zou je met een jaar zoals deze eigenlijk niet moeten maken.
Dit jaar echter, markeert het einde van een hele rij ellendige jaren. Dus daar sta ik maar al te graag bij stil.

Het jaar begon in de ziektewet. En in Februari was daar al: einde studie en dus ook einde werkplek.
Dat was wel even slikken want ik had de intentie er een aantal jaren te werken en natuurlijk het diploma in de gestelde termijn te halen.
Ik deed om de haverklap een theorie-examen (auto), die ik vervolgens weer niet haalde en ik haalde alles uit de kast om toch te slagen. Wat allemaal niet hielp.

Begin April overleed mijn beste vriendin aan kanker.
In diezelfde maand kwam ik er achter dat ik hersenletsel heb.
In Mei probeerde ik toch nog een theorie-examen, want mijn nieuwe medicijnen zouden nog voor een verandering kunnen zorgen. (Wat niet gebeurde) Er is begin Mei ook ontzettend fijn nieuws: we gaan verhuizen! In 2014 moet ons nieuwbouwappartement klaar zijn!

In Juni begon ik met een educatieclubje waarin uitgelegd werd wat hersenletsel is en hoe het brein (niet) werkt. Daar leerde ik ook waarom ik geen studie kon volhouden en geen theorie-examen kon halen. En dat dit ook niet zou veranderen.
In Juli werd ik 30 en trakteerde ik mijzelf op een betekenisvolle ring. Ook begon ik aan een uitgebreid NPO (neuropsychologisch onderzoek) wat de (sterke, want behandeling al gestart) vermoedens van hersenletsel bevestigde en in kaart bracht.

Het tweede deel van het jaar staat voornamelijk in teken van leren omgaan met de beperkingen. Ik leer over grenzen herkennen, lichamelijke klachten als indicatie van overbelasting zien en ik begeef me opeens in een andere wereld van hulpverlening. Nu ik eindelijk echt gezien word, komt er ook de hulp die ik nodig heb!

Verder zijn we veel bezig met de verhuizing, vooral die van 2008. Door alle gebeurtenissen zijn we er nooit aan toe gekomen die af te ronden. De laatste dozen worden uitgepakt en vooral veel herinneringen krijgen weer een plek.

kerstplaatje2013 heeft een einde gemaakt aan heel veel.
Maar vooral heeft het een begin gemaakt aan een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin ik alles wat ik doe naar eigen vermogen doe. (Binnen de 18 punten) En daardoor kan 2014 niet anders dan een veel beter jaar worden dan alle jaren hiervoor!

Ik wens je hele fijne feestdagen en een geweldig 2014!

2013 cocktails met vuur

Bewaren