Huh? Een recept? Ja, u zit nog steeds op de goede pagina,  -en blijf vooral rondkijken! – naast de nieuwe categorie “foto’s” is er ook plek gekomen voor een recept zo af en toe. De makkelijkste die ik ken deel ik graag met u. Niet alleen de makkelijkste die ik ken maar zeker ook degene die het best bevalt. Zo weinig moeite voor zo lekker eten, ik zou alvast een heerlijke Riesling inschenken als ik u was!

 

Voor twee personen spinazie. (Ik gebruik altijd een 450 gram doos ingevroren spinazie. Makkelijk en altijd op voorraad)

300 gram aardappelen (Iets minder kan ook, vooral als u er een heerlijke naan bij serveert!)

Knoflook (ik kan u geen hoeveelheid geven, ik schiet altijd uit met de knoflook 🙂 )

Een kleine ui, gesnipperd.

Een eetlepel olie

Een halve theelepel Komijn (mmm!)

Een halve theelepel Koriander

Een halve theelepel garam masala*

Een halve theelepel chilipoeder (of ietsjes meer als u zin heeft! Schiet alleen niet teveel uit, dan gaat de smaak eraan )

Bij verse spinazie ook 50 ml water toevoegen.

 

Ik gooi dit allemaal bij elkaar in mijn favoriete crockpot, zet hem op laag en kijk ergens na 5 a 6 uur weer eens. En dat noem ik dan koken. Naar gelang uw humeur eens roeren maar liever niet de eerste 2 uur, dan is het warmteverlies van uw crockpot jammer.

Er staat een * bij de garam masala omdat ik niet zo houd van een mengsel als dit. Ik heb alle kruiden die in een garam masala zitten in huis en doe deze er in naar gelang wij ze lekker vinden. Maar mocht u het onzin vinden om amchoor of asafoetida in uw keukenkastje te houden dan is dit natuurlijk de meest zinvolle optie.

U kunt natuurlijk zelf naan maken maar ik kan u die van “Mayur” ook van harte aanbevelen.