FAQ

Mijn kaft is een onderdeel van een muurschildering in het Alhambra.
Het is een onderdeel van het publieke domein. Ik maakte de schildering bordeauxrood en liet het in zijn geheel doorlopen op de kaft.

Het is een frontispice of frontispies. In moderne boeken zie je ze niet heel veel meer en dat vind ik jammer. Zeker als het plaats heeft gemaakt voor een pagina “Koop ook deze boeken”. Persoonlijk vind ik een boek geen reclamefolder en ik houd erg van de oudere tradities in de boekdrukkunst. In “Oppervlaktespanning” gebruik ik een werk van illustratoren Charles H. Bennett en W. Henry Rogers. Dit werk bevindt zich in het publieke domein en is rechtenvrij te gebruiken.

Zowel de foto achterop mijn boek als foto’s van mij op deze website zijn gemaakt door de getalenteerde Dorothee Kellner. Haar werk vind je op www.dorotheekellner.nl

Mijn werk is gepubliceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0
Wat dit inhoud zie je via deze link: Klik voor de verkorte versie en Klikkerdeklik voor de uitgebreide versie.

Deze theaterstukken worden vaak maar een paar keer opgevoerd. Via de facebookpagina van “Vliegende Stoel” merk je het beste wanneer er weer iets moois aankomt!

Ik raakte geintrigeerd door het verhaal van Lizzie door een documentaire die ik zag op de BBC.
Lizzie, volledige naam Elizabeth Siddal, is de muze en later ook vrouw van schilder Dante Gabriel Rossetti.
Zie deze wiki voor meer info over hem.

Wat mij niet los liet aan dit liefdesverhaal was de dood van Lizzie.
Gabriel stopt, gek van verdriet, het manuscript van zijn boek bij haar in de kist.
En zo wordt het begraven, Zeven jaar lang.
Na zeven jaar houdt Gabriel het niet meer uit en laat zijn geliefde opgraven.
Na verluidt stinkt het manuscript zo ernstig dat er niet meer dan een paar minuten per keer uit overgeschreven kan worden. Uiteindelijk lukt het Gabriel zijn werk te redden. Veel plezier verschaft het hem echter niet. Hij gaat gebukt onder schuldgevoel omdat hij Lizzie’s rust heeft verstoord.

Een goede uitkomst lijkt er niet te zijn geweest voor Gabriel. Het bleef maar in mijn hoofd rondspoken waarna Lizzie’s verhaal langzaam maar zeker op papier kwam.

Load More