Geluid

Ik had het me echt voorgenomen. De oordoppen alleen in bijvoorbeeld een verkeerssituatie. Of zoals laatst, in de trein.

Vandaag niet, vandaag wil ik naast E zitten terwijl hij eet. Maar de vaatwasser was ook aan en de wasmachine. En de kinderen spelen op het schoolplein hiernaast. Oh en niet te vergeten: de ventilator van mijn pc. Wat een herrie, overal!
Dus lig ik een tijdje op bed. Maar moe ben ik verder niet. Ik pak een broodje uit een plastik zak en het geluid is niet te harden. Gelukkig slaapt de kat.
Ga ik nou echt hier een paar uur liggen? Of lap ik het advies en mijn voornemen aan de laars en doe ik de oordoppen in? Ik kies voor het laatste. Hebben de mensen die zeggen dat je vooral geen oordoppen in moet doen zelf wel eens zo’n dag gehad? Weten ze hoe gekmakend geluid kan zijn en dat het echt overal is?
Normaal gesproken kan ik tot ongeveer 70DBa aan. Dat heb ik gemeten met een leuke decibelapp op mijn telefoon. En ik ben nerderig genoeg om dat leuk te vinden 🙂
Vandaag ligt dat een stuk lager en ik heb echt geen idee waarom. Morgen naar Gogbot.. Met oordoppen natuurlijk. Ik hoop dat ik de decibellen kan waarderen. Nu geniet ik even van de heerlijke rust die deze dingen me geven. En van eten, samen met E. 🙂