Lunaristhee
Lunaristhee

Lunaristhee

Lunaristhee is een bijzondere thee. Ieder druppeltje water herbergt zoveel leven, zoveel mogelijkheden.. Er wordt gebruik gemaakt van gesmolten sneeuw dat samen met de lekkerste vruchten en kruiden zorgt voor de beste thee. Lunaristhee drink je natuurlijk het liefste met een goed boek -van een indieschrijver- op je favoriete keukenstoel! Is puzzelen je hobby? De thee past ook prima bij het oplossen van anagrammen.

Een belangrijk onderdeel van onze Lunaristhee is Gember.

Volgens de Arabische folklore is gember goed om het geheugen te verbeteren. Van oudsher wordt het ook gebruikt als middel voor verbetering van de hersenfuncties. Een extract van gember blijkt in een onderzoek een positief effect te hebben op zowel aandacht en cognitieve functies van gezonde vrouwen van middelbare leeftijd, zonder dat dit met bijwerkingen gepaard ging. Gember verhoogt de concentraties noradrenaline, Adrenaline, Dopamine en Serotonine in de Grotehersenschors en de Hippocampus. Bovendien remt het actieve bestanddeel 6-gingerol ook het enzym Cholinesterase wat op zijn beurt de concentratie Acetylcholine verhoogt, een Neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij leren en het geheugen. Mogelijk hangen de gunstige effecten van gember op de hersenfuncties dus samen met beïnvloeding van zowel het monoaminesysteem als het cholinerge systeem in verschillende hersengebieden, zoals de Cortex praefrontalis en de hippocampus.
(Bron: Wiki)

Grote veenbes

De grote veenbes, beter bekend als de cranberry maakt onderdeel uit van onze huismelange. Deze bes wordt tegenwoordig “superfood” genoemd en er worden allerlei gezondheidsclaims gedaan over deze smaakvolle rode vruchtjes. Wij willen niet zover gaan. We gebruiken deze heerlijkheid in onze melange omdat hij precies het tegenwicht biedt tegen de sinaasappel die ook aanwezig is in onze thee. De perfecte balans, daar gaat het om!