Klein klein typemachinetje wat doe je op mijn schoot?

In de wolken, je zou kunnen stellen dat ik dat ben. Mijn nieuwe liefde is lichtblauw, passief gekoeld en daardoor dus hartstikke stil. Oh, en heeft een batterijduur van zo’n 8 uur. Ik kocht mijzelf een minilaptop, puur voor mijn typerij. De luxe, de weelde!

Wat wel een beetje raar was was het gemak waarmee Fedora tegenwoordig installeerd. Alles deed het “out of the box” en daar had ik me niet op ingesteld. Kon ik me eerder nog dagen vermaken -en dat vond ik dan ook daadwerkelijk leuk- met het installeren van om het even welke Linuxdistributie en het werkend krijgen van de wifi, touchpad of vingerafdrukscanner, tegenwoordig geef ik mijn energie liever anders uit. En dat is maar goed ook want zoals gesteld: alles werkte meteen. Mijn Scrivener installeerde zich ook vloeiend op deze nieuwe omgeving en mijn “WIP, work in progress” opende zich -na enig aandringen- netjes op het 11.6 inch scherm.

Binnenkort maar eens hip in een cafeetje gaan zitten werken met een chai 🙂

Alle gekheid op een stokje: een niet erg heet wordend maar vooral stil en klein machientje puur voor de tekstverwerking is echt een bijzonder prettige traktatie!