Een zomer ligt voor je. Met je actualiteitenprogramma of talkshow weet je nooit hoe de zomer, ook wel komkommertijd, gevuld gaat worden. Iedere dag je programma vol krijgen is altijd al een uitdaging maar in de warme maanden helemaal. Gelukkig is de politiek onrustig, dus daar verwacht je in ieder geval wat avonden mee te vullen.

Dan is er een schandaaltje. Er zit een giftige stof in eieren. Zo weinig dat je er onmenselijk veel van moet eten wil je er last van krijgen. Of je dan last hebt van het vlooienmiddel of ziek bent geworden van de 80.000 eieren is nog wel de vraag.
Prima voer voor je actualiteitenprogramma. Fijne vulling voor je show.

Iedere dag mag er iemand aanschuiven met een mening. Iedere dag, tot er een nieuwer en interessanter feit komt.  Het blijkt een stille zomer. We blijven lang bij de eieren hangen. Lang genoeg voor mensen om niet zo heel handige dingen te zeggen. Niet zo bedoeld, wel zo bedoeld? Als de lampen op je staan en eieren niet je brood zijn is het misschien makkelijk gezegd.

Zou het in de winter of op het moment dat er na twee dagen nieuwer nieuws was ook zo slecht zijn afgelopen voor de eierboeren, de eierhandelaren?  De bedrijven, gezinnen, de mensen? Ergens hoorde ik nog dat ook de eierkoeken en andere produkten weggegooid dienden te worden. En toen was het stil. Een enkeling pruttelde nog wat na maar tikte toch maar weer een eitje -hoort erbij- zuchtte nog eens “fipronil” en keek gefascineerd naar het volgende dwingende onderwerp en dat was niet de wanhoop van de kippenboer en haar gezin.