Toegegeven, er is jaren aan werk vooraf gegaan. Wellicht moet ik de afgelopen dagen zien als oogstmaand. Ik kan er zelf nog niet helemaal bij, mijn wereld is 180 graden gedraaid.
Zo stapte ik half maart bloednerveus het u w v binnen. Mijn toekomst lag al vaker in hun handen. Zonder blikken of blozen werd ik 100% gezond verklaard. Iets wat nogal haaks staat op de uitkomst van het gesprek in maart. Een (nogal verlate) toekenning van Wajong.

En nee, daar was ik niet blij mee. En ja, dat moest ik wel zijn.
Het is de reële weg, dat heb ik wel leren inzien. Maar Wajong krijgen betekend zoveel! Ergens verwachtte ik wederom een 100% gezond-gekeurd stempel. Ik zat in de vechtmodus en zou met die uitslag wel raad weten.
Nu is de stempel keihard. Maar zoveel vriendelijker. Eindelijk (Eindelijk!) krijg ik de mogelijkheid mijzelf op te bouwen. Met wat tijd en veel ondersteuning kan er zoveel gebeuren!

De wajong was niet het enige wat er gebeurde, al heeft het me wel helemaal van mijn stuk gebracht.
We verhuisden een paar dagen eerder, daar schreef ik eerder een blogpost over.
Het was begin april de eerste sterfdag van J.
We besloten een eerste concessie te doen richting hulp in de huishouding (maar daarover later meer).
Ons balkonliefhebbende katje, dat hier zo zichtbaar genoot, overleed eind maart totaal onverwachts.
En ik besloot dat het tijd is voor leuke dingen. Dus stapte ik op de fiets en klom ik in de digitale pen, om mijn leven weer om iets anders te laten draaien dan NAH, verhuizen en de vraag “heb ik nog wel geld om eten te kopen, volgende maand”.

En ja, nu ben ik gevloerd! Zoveel nieuw, zoveel anders, een fikse pas op de plaats is wel verstandig. Ik pak de activiteitenweger er weer bij om de nieuwe dingen 1, 2 of 3 punten te geven. En ik ben “even niet thuis” .  De kip-zonder-kop methode ben ik aan het afleren. Met dit zonnetje is het goed vertoeven op ons balkon. De bomen in de knop en het vooruitzicht van leuke dingen maken het heerlijk bijkomen!