After life

Soms is het een goede tentoonstelling die het ‘m doet. En de laatste tijd steeds vaker een netflix serie. Netflix, een podium dat voor experimenten zorgt waardoor we eindelijk verlost zijn van de eenheidsworst die we zo vaak voorgeschoteld krijgen. Russian Doll is een goed voorbeeld van een verrassend krachtige serie. En vandaag kwam After life beschikbaar. Zes afleveringen die doen wat goede kunst kan doen: je resetten in je gedachten, je inspireren en je vanalles laten voelen. En door die mengelmoes aan gevoelens kan weer meer creativiteit ontstaan, waardoor er weer minder eenheidsworst gemaakt kan worden.

We zijn er nog niet helemaal aan toe, luisteren naar de verhalen van mensen die we eerder niet wilden of konden horen. Ik merk dat het er meer worden en dat ze hun kop op steken in hoekjes waar ik steeds vaker verblijf. We noemen het plaatselijk theater, zelfuitgegeven boeken of instastories. We geven er geen geld voor en er komt weinig applaus. Maar er is herkenning en daarmee erkenning. En daardoor worden de stemmen sterker en blijken ze vaker voor te komen dan gedacht.

Soms verlies ik mijn vertrouwen. Denk ik dat het onzin is om te geloven in de ruimte die er kan zijn voor verhalen die we nog niet zagen. Tot er op een zomaarse vrijdag opeens een netflixparel (of amateurtheater of youtubevideo of.. ) is om me te bewijzen dat ik fout zit.

Gemeentemuseum

Gisteren was ik in het geweldige Gemeentemuseum in Den Haag voor de tentoonstelling van Erwin Olaf. Ik vond het een indrukwekkende tentoonstelling die veel emoties opriep. Verderop in het museum kwam ik nog meer inspiratie tegen, zoals dit pak van modeontwerper Ninamounah.

Mail art

8 maart is het internationale vrouwendag. In Hengelo wordt er (onder andere) een expositie georganiseerd in het storkpaviljoen  Het gaat om een mail art expositie en ik vond dat zo’n leuk idee dat ik ook mee ga doen. Het mooie van mail art is dat het hartstikke laagdrempelig is. En je hebt er niet veel voor nodig: vooral je fantasie. Het thema is Heldinnen en je kan zelf ook meedoen. Want vanwege de mail art maakt het niet uit waar je woont als je je kunst maar kunt opsturen. Meer info over de Hengelose vrouwendag vind je op hun facebookpagina

Op bijgevoegde afbeeldingen zie je de “ins & outs” over de mailartexpositie. Doe mee, dan wordt het er alleen maar leuker van!

Internationale vrouwendag Hengelo nodigt kunstenaars en dichters uit mee te doen aan hun mailartexpositie. Deadline is 25 februari 2019.
Stuur je mail art kunst voor 25 februari naar hc pootstrtaat 90, 7552WR, Hengelo en vermeld op de achterkant duidelijk je naam, adres, titel van je werk en gebruikte techniek en je website